CO2 -footprint

In de CO2-footprint kan je per activiteit de bijdragen aan de CO2-emissie aflezen. Je kunt ook teruglezen welke CO2-emissiefactor is gebruikt. Je kunt kiezen uit drie indelingen van de CO2-footprints. Daarnaast kun je met een druk op de knop je CO2-footprint openbaar maken, een eis die steeds vaker wordt gesteld.
Wil je meer gedetailleerde help rond CO2-footprints? Kijk dan bij de Algemene help CO2-footprints.

Drie indelingen

In de kantlijn kan je kiezen tussen drie CO2-footprint indelingen. De cijfers van de CO2-footprints zijn hetzelfde, alleen de indeling verschilt.

Let op 1: Afval is niet zichtbaar in de CO2-grafiek. Bekijk de help per thema voor afval voor meer toelichting.
Let op 2: De CO2-footprint in de Milieubarometer wordt weergegeven in CO2-equivalenten. Eén CO2-equivalent staat gelijk aan het effect dat de uitstoot van 1 kilogram CO2 heeft. Door het gebruik van CO2-equivalenten, kan de invloed van de verschillende broeikasgassen bij elkaar opgeteld worden. De omrekening is gebaseerd op het Global Warming Potential (GWP) – dat is de mate waarin een gas bijdraagt aan het broeikaseffect.

Weergave aanpassen

Tip: Voor de CO2-Prestatieladder kan je ook aangeven of en welk CO2-Prestatieladder niveau logo je wilt tonen bij de gedeelde footprint.

Kopiëren en publiceren

Tip Gebruik voor het plakken in een Word-document niet Ctrl + V, maar gebruik via de rechtermuisknop > opmaak samenvoegen of via het menu item plakken > plakken speciaal > opmaak samenvoegen.

Let op: Je kunt per jaar wel de footprints voor meerdere jaardelen en/of het hele jaar delen, maar per jaar(deel) kan je maar één weergave delen mbt:

  • Taal (Nederlands òf Engels)
  • Genormaliseerd òf absoluut

Tip: Wil je een gepubliceerde CO2-footprint updaten? Gebruik dan eerst de Stop met delen knop op de CO2-footprint pagina en deel daarna de CO2-footprint opnieuw met de Deel CO2-footprint knop.