Help

Stap 1. Importeer barometers voor controle

Voor abonnementen met benchmarkrechten

U kunt deze stap overslaan als u alleen uw eigen barometers middelt. Ga dan meteen door naar stap 2. Controleer barometers voor benchmark.

Om barometers van deelnemers aan de benchmark te kunnen controleren moet u ze kunnen bekijken. Dat kan door van iedere deelnemer een login te krijgen. Maar makkelijker is om de barometers van de deelnemers 1-op-1 in uw benchmarkbarometer te kopiëren. Dan kunt u daar de barometers bekijken en controleren.

 1. Ga naar "Beheer".
 2. Klik op "Importeer barometers".
  • Kies de gewenste benchmarkset. Waarschijnlijk zijn er twee beschikbaar. Eén die begint met "Bron: .." en één met "Kopie: ...". Kies de "Bron: ...". 
  • Vink alle barometers aan die u wilt importeren.
  • Kies bij "kopieren naar" "kopieer naar één bestaande barometer".
  • Selecteer bij "barometer" de doelbarometer (die u zojuist heeft aangemaakt) voor de benchmark.
  • 'Alle items meenemen':
    • Kies bij voorkeur het cirkeltje met: "alle items meenemen, de finetuning van de doelbarometer wordt zo nodig uitgebreid." Hierdoor kopieert u alle gegevens van de barometers naar uw benchmark barometer.
    • Kiest u voor " Behoud finetuning doelbarometer, items die niet in de doelbarometer voorkomen worden niet meegenomen" dan past de milieubarometer alle geïmporteerde barometers aan aan de finetuning van de barometer waarnaar geïmporteerd wordt. Wijkt de finetuning van de geïmporteerde barometers af dan kunnen er gegevens wegvallen.
 3. Kies "importeer barometers".

Hierna gaat u door met stap 2. Controleer barometers voor benchmark

Tip

U hoeft niet alle barometers voor de benchmark in één keer te controleren. U kunt gerust de eerste barometers alvast importeren en later volgende barometers binnenhalen.