Gebruikersbeheer

In een Milieubarometerabonnement en het gekoppelde MVO-balansaccount kunnen kosteloos meerdere gebruikers en beheerders worden toegevoegd.

Gebruikers toevoegen

Alleen door beheerders:

1. Ga naar Menu en selecteer onder Functiebeheer de tab Gebruikers
  2. Klik op de knop ‘+ voeg gebruiker toe’
    - Vul emailadres, naam en voorkeurstaal van de nieuwe gebruiker in.
    - Klik op de knop 'voeg gebruiker toe'.
  3. Klik op 'rechten aanpassen' om de nieuwe gebruiker rechten te geven op de barometer(s). (zie onder voor details)
  4. Klik op 'stuur uitnodiging' om de nieuwe gebruiker toegang te verlenen.
    - De nieuwe gebruiker krijgt dan een mailtje met een link waarmee hij zijn account kan activeren en zelf zijn wachtwoord kiest. Deze link is 21 dagen geldig, ivm de AVG worden daarna de persoonsgegevens verwijderd.

Rechten toekennen

De beheerder bepaald per gebruiker welke rechten zij hebben op de barometer(s).

1. Ga naar Menu en selecteer onder Functiebeheer de tab Gebruikers.
  2. Klik op de kolom 'rechten aanpassen' rechts van de de naam van de gebruiker.
  3. Vink de barometer(s) aan waarop je de gebruiker rechten wilt geven. Kies uit:
  Beheerder Alle Invullen Lezen Geen rechten*
Bekijken van invulgegevens, grafieken, CO2-footprint, kengetallen en maatregelen
Invullen van milieugegevens
Finetuning bij Invullen en Kengetallen
Jaren toevoegen, optellen, wijzigen, verwijderen, kopiëren, splitsen
Barometers eigenschappen wijzigen
Barometers toevoegen, labellen, verwijderen, importeren
Abonnementsgegevens aanpassen, vergroten, verkleinen, verlengen, opzeggen
Gebruikers toevoegen, verwijderen, hun rechten aanpassen

*Geen rechten betekent dat de gebruiker deze barometer/MVO-balans niet in beeld krijgt en dus ook niet kan selecteren om te lezen of te bewerken. Dit is nuttig voor organisaties met meerdere vestigingen.

Tips

Toegangverlening Helpdesk

Met 'Toegangverlening Helpdesk' geef je de Milieubarometerhelpdesk gedurende 48 uur toegang tot jouw Milieubarometerabonnement. Je kunt deze toegang ieder moment weer intrekken.